En provisionsbaserad annons innebär att du endast betalar för de bokningar du tar emot, istället för att betala en engångsavgift för ett årsabonnemang. Vilken annonsmodell du väljer beror mest på hur många bokningar du tänker ta emot per år, och vilket snittpris du har. För bostäder med en kortare säsong eller som hyrs ut speciellt under ett evenemang är provisionsbaserade annonser ett utmärkt alternativ. 

De kostar ingenting att lägga upp, vilket gör att fastighetsägare som inte hyr ut så ofta får minimala risker. Dessutom får du tillgång till samma förfrågnings- och bokningssystem och samma kalender som med ett abonnemang. Du har mer flexibilitet att bara ta emot de bokningar du vill ha när du betalar för varje bokning.

Vid provisionsbaserade annonser tas en provision ut på minst 8 % per bokning. Bokningarna görs online och betalning sker genom HomeAways onlinebetalningar. Efter riskutvärderingen utfärdas betalningar (minus bokningsprovisionen) generellt 24 timmar efter incheckning och de är tillgängliga på ditt bankkonto mellan 5 och 7 dagar senare. När pengarna kommer in på kontot beror på banken.
 

Om du vill veta om det skulle passa dig att betala per bokning kan du gå till hemsidan och klicka på Annonsera hos oss för att göra en utvärdering av ditt boendes intäktspotential.

Om du äger flera fastigheter och hanterar dina annonser på HomeAway genom din egen mjukvara är betalning per bokning ett bra alternativ om du inte förväntar dig att dina intäkter kommer att överstiga omkring 30 000 kronor om året, per annons.  Du kan dessutom fortsätta att hantera provisionsbaserade annonser i din mjukvara, som du skulle göra med vilken annan onlinetransaktion som helst. 

Den allra första gången du tar emot en betalning från en resenär genom vårt system betalas pengarna ut till ditt bankkonto antingen en dag efter gästens ankomstdatum, eller 30 dagar efter att gästen har gjort sin betalning. Det alternativ som infaller senare är det som gäller. Alla andra betalningar som görs däremellan kommer att betalas ut 30 dagar från betalningsdatumet för den första resenären eller en arbetsdag efter att den nya resenären checkat in. Det senare datumet gäller.

Alla betalningar som sker efter att den första utbetalningen är genomförd betalas ut 24 timmar efter incheckning, och pengarna är tillgängliga på ditt bankkonto 5–7 arbetsdagar senare, beroende på din banks policyer.