För att skydda ditt konto och dig själv bör du också skydda din dator. Nedan finns några av de bästa sätten att hålla din dator säker.

•    Överväg att installera ett antivirus-program. Antivirus-program hjälper datorn att bekämpa virus. När du väl installerat ett antivirus-program måste du också hålla det uppdaterat. Nya virus kan dyka upp dagligen så sök uppdateringar på leverantörens webbplats regelbundet. Det är upp till dig att köpa ett antivirus-program och sedan förnya licensen vid behov eller se om du kan hitta ett gratisprogram. Klicka här för att lära dig mer om säkerhetsuppdateringar.
•    Öppna inte e-post eller bifogade filer från okända avsändare. Många virus kommer som bifogade filer till e-postmeddelanden och sprider sig så fort du öppnar filen. Det är säkrast att aldrig öppna bifogade filer såvida du inte redan vet vad de innehåller.
•    Aktivera popup-blockeraren i din webbläsare. De flesta popup-fönster är reklam från företag som vill sälja sina produkter men de kan också innehålla skadlig eller osäker kod som infekterar ditt system. En popup-blockerare kan förhindra en del eller alla dessa popup-fönster från att visas.
•    Håll din webbläsare uppdaterad. Din webbläsare får emellanåt nya säkerhetsuppdateringar eller funktioner som kan hjälpa till att skydda din dator.
•    Installera en brandvägg. Ett brandväggsprogram kan varna dig om misstänkta aktiviteter när ett virus eller en mask försöker komma åt din dator. Det kan också blockera virus, maskar och hackare från att försöka ladda upp skadliga program till din dator.
•    Rensa cache-minnet och historiken i din webbläsare. De flesta webbläsarna sparar information om webbplatserna du besöker och information du lämnar ifrån dig som namn, adress eller lösenord. Även om det känns bekvämt att ha den informationen förinställd när du återvänder är det samtidigt smart att radera en del eller all den informationen för att skydda ditt privatliv.