Så här betalar du

Att betala online med kreditkort eller eCheck via en annons som erbjuder HomeAway Betalningar är det säkraste sättet att boka en semesterbostad på våra sidor. Bostäder som använder HomeAway Betalningar kan identifieras via kreditkort-ikoner.

User-added image

För att kunna boka med HomeAway Betalningar måste du hitta en semesterbostad med Bokningsförfrågan eller Boka Nu-knapp. Du kan begära bokningen genom att klicka på knappen och ange din betalningsinformation.

User-added image

När du har skickat din bokningsförfrågan kommer du att få ett bekräftelsenummer. Fastighetsägaren eller fastighetsförvaltaren har därefter 24 timmar på sig att acceptera eller neka bokningen. Därefter debiteras ditt kreditkort och du får en bekräftelse via e-post. Genom att använda HomeAway Betalningar har du rätt till Hyresgästens Grundgaranti.

Från det att dina betalningsuppgifter anges, skyddar HomeAway Betalningar dina kreditkorts- och personliga uppgifter med hjälp av kryptering och avancerade patenterade tokenization-tjänster för att skydda din kreditkortstransaktion.

Om semesterbostaden inte har en synlig Bokningsförfrågan eller Boka Nu-knapp, kan du kontakta fastighetsägaren genom att skicka ett meddelande med dina resedatum och övrig information. När din begäran har mottagits, kommer ägaren eller fastighetsförvaltaren att kontakta dig via e-post med antingen en betalningsförfrågan eller specifika betalningsinstruktioner.

När du är redo att betala, granska och underteckna ett hyresavtal och läs det noga eftersom varje uthyrning vanligtvis har sina egna avboknings- och boenderegler.

Undvik följande metoder
  • Att skicka kontanter rekommenderas inte, men att betala kontant personligen till fastighetsägaren eller förvaltaren vid ankomst kan vara okej.
  • Att skicka en check utställd till kontanter.
  • Att använda direkt överföring av pengar såsom Western Union eller MoneyGram.
Dessa betalningsmetoder föredras av brottslingar och att använda dem ogiltigförklarar alla garantier från oss.
 
Besök vårt Security Center för mer bästa praxis och information om HomeAway Betalningar.