Det finns flera bra metoder listade nedan som du kan använda dig av för att bedöma legitimiteten hos en fastighetsägare eller fastighetsförvaltare och deras bostad. Besök vårt Security Center för mer information om hur man hyr säkert.
 
Läs bostadens recensioner
Vårt recensionssystem låter besökare ge 1-5 stjärnor i betyg för en fastighet (där 1 är det lägsta betyget och 5 det högsta) efter sin vistelse och de kan också lämna en kommentar för framtida besökare. Fastighetsägare/Fastighetsförvaltare kan inte dölja negativa recensioner i sina annonser eller välja bort recensionssystemet. Antalet stjärnor i betyget ger hyresgäster en uppfattning om bostaden i sig liksom om hyresgästens vistelse. Fastighetsägaren/Fastighetsförvaltaren kan posta ett svar för varje recension, vilket ger hyresgästen ytterligare en möjlighet att få en uppfattning om Fastighetsägaren/Fastighetsförvaltaren.

Prata med tidigare hyresgäster
Be fastighetsägaren eller fastighetsförvaltaren om e-postadresser eller telefonnummer till tidigare gäster som godkänt att agera referenser. Kontakta dem och fråga om bostaden och vistelsen där.